Povratak

Kretanje sa starijim kanarincem

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Mirjana Pejcic, DVM


Odgovara:
Mirjana Pejčić, dr. vet. med.
Pet centar, Patrijarha Dimitrija 14 (Capitol Park), Beograd - Rakovica

P: Imam kanarinca koji je verovatno stariji od 15 godina. Trebao bih da se preselim u novi stan i pitam se da li će promena uticati na kanarinca, koji je toliko dugo bio na istoj adresi? Silvana


O: Preseljenje je stresna situacija i za nas i za životinje. Ne mogu vam sa sigurnošću reći kakav je ishod situacije u vašem slučaju, u smislu prilagođavanja novom okruženju i njegovom trajanju, jer je svaka ptica jedinka za sebe.

Savetujem vam da svog ljubimca prebacite u najsigurnijim mogućim uslovima (npr. U kutiji, a ne u kavezu kako biste izbegli moguće povrede) do novog odredišta. Bilo bi dobro da sa ljubimcem provedete malo više vremena nego obično, i pre i posle selidbe, kako biste osetili dodatnu sigurnost u sebi i svom ponašanju. Sve ovo će sigurno olakšati novonastalu situaciju. Naravno, dodatno nadgledajte dalje ponašanje vašeg ljubimca u novom okruženju i, ako je potrebno, reagujte na bilo koju neobičnu promenu ponašanja ili zdravstvenog stanja tako što ćete kontaktirati svog veterinara.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs