Odgovara:
Bojana Vučetić Čovilo, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

 

POdhranila sam senicu Parus Major. Ona će 13 maja imati dve godine. Razlog zašto pišem je što sam se preselila u grad i ne mogu da joj nađem ovde gusenice i paukove kao dok sam bila na selu. 13 juna sam došla ovde da radim i one nema više žute grudi. Ima svetlo sivu boju. Ona jede orahe, semenke sirovog suncokreta, žumance, mandarine, banane, jabuke ali nece svaku vrstu jabuka, kukuruz šećerac iz konzerve, krastavce, kikiriki, testeninu iz supice, jogurt, kivi. Kupila sam joj neke minerale kao dodatak ali nije zainteresovana. Ona stalno leti po stanu i skakuće. Voli da se kupa. Ja joj sipam vodu u čašu i ona se sva isprska ili odleti u kupatilo i cvrči. Navikla sam je da pustim vodu lagano sa slavine i poturim šaku i ona stane na dlan i šljapka pa se posle timari i češka. Ponekad je stavim u kavez, a nekad i sama uđe kad treba da idem na posao jer kad dođem sa posla da mi ne izleti plašim se. Inače prošle godine mi je dvaput izletala ali nije bežala izleti na ogradu i ja priđem javim joj se i uzmem je. Hoću da joj kupim vitamine i sve što treba pa hoću savet šta mi preporučujete. Ona je zdrava hvala Bogu ali hoću da joj kupim nešto šta treba. Unapred zahvalna!

O:Vi ste vrlo savestan i odgovoran vlasnik koji jako vodi računa o dobrobiti ljubimca. 

Iz Vašeg pisma vidim da mu obezbeđujete izuzetne uslove života.

U Pet Centru možete nabaviti živu hranu, a najbolje bi bilo u tom slučaju da pozovite našu prodavnicu na Novom Beogradu da se dodatno informišete o trenutnom asortimanu. Broj telefona 011/ 2123-310.

Takođe, u našoj ponudi možete naći kompletnu mešavinu hrane za šumske ptice, koje se takođe mogu naći i u našoj internet prodaji.

Iz bogate ponude naših preparata za ptice, izdvojila bi Vam:

OMNI - vit:

Posebna mešavina vitamina i amino kiselina za ptice. Daje se za optimalno celokupno stanje, u slučajevima slabosti i stresa, kada je otpornost smanjena usled infekcije. Glavne osobine su mu brzi i sigurniji rezultati, snažan i efikasan, zadovoljava potrebu za vitaminima i amino kiselinama. Doziranje: jedna ravna kašika na 250 ml vode ili 100 g meke hrane.

MUTA-vit:

Posebna mešavina vitamina i amino kiselina sa ekstra velikim procentom sumporaste amino kiseline i biotina.

Daje se za stimulisanje rasta perja tokom mitarenja, u slučaju opadanja perja zbog poremećenog metabolizma, za još lepše perje tokom izložbe, nakon korišćenja antibiotika, za poboljšano funkcionisanje jetre. Glavne osobine su mu da stimuliše rast novog i opšte stanje perja, čuva jetru, pruža optimalan rad metabolizma, sprečava konstantno mitarenje.

Jednu ravnu kašiku ovog preparata sipate u 250 ml vode ili 100 g meke hrane.

 

OZNAKE: