Povratak

Sužitov nimfe i dijamantnog golubića

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ana_jovanovic2a


Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

 

P: Moje ime je David, zanima me da li bih smeo da u kavez visine 170 cm dužine 145 cm i širine 145 cm smem sa moje dve zdrave i jake nimfe da stavim jednog dijamant golubića-mužijaka sa Noom-ženkicom koju imam već 2-e godine koja je ekstremno umiljata i privržena i Frenkijem-mužijakom koji je pomalo plašljiv i povučen ali nije uopšte agresivan?Hvala unapred.

О: Po pravilu se različite vrste ptica ne mešaju, pogotovo ako su navikle na samostalan život. Ono što može biti problem je agresija. Uglavnom su papagaji agresivni.

Ukoliko ipak odlučite da ih držite zajedno, onda bih Vam savetovala da neko vreme držite ptice kavez do kaveza, kako bi se navikle jedna na drugu. Ukoliko nakon 2-3 nedelje vidite da je interesovanje pozitivno i da ne zauzimaju odbrambeni stav, možete pokušati da spojite ptice na neko vreme, a sve vreme moraju biti pod nadzorom. Veliki problem može nastati oko ishrane, tako da bih vam savetovala da im hranilice budu na dva dela kaveza, kako se ne bi sretali za vreme hranjenja kada ptice znaju da budu agresivne.

Ukoliko primetite agresiju odmah ih razdvojite jer povrede koje mogu jedna drugoj naneti , mogu biti letalne. 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs