Povratak

Nexgard tablete

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Ana Jovanovic, DVM


Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Da li imate Nexgard tablete za kupovinu?
O: Ponuda veterinarskih apoteka u okviru pet centara uključuje odgovarajući asortiman.

Nexgard tablete za žvakanje koriste se za zaštitu pasa od spoljnih parazita. To su, naime, prošarane crvene do smeđkastocrvene tablete, kružnog ili pravougaonog oblika (u zavisnosti od telesne težine kućnog ljubimca), koje sadrže aktivnu supstancu afoksolaner (koncentracija se prilagođava telesnoj težini ljubimca). Ove tablete se koriste za lečenje buva kod pasa (Ctenocephalides felis ​​i C. canis) u periodu od najmanje 5 nedelja i za lečenje i sprečavanje zaraza krpeljem kod pasa (Dermacentor reticulatus, Ikodes ricinus, Rhipicephalus sanguines) do mesec dana . Prema uputstvima proizvođača (Merial), proizvod se može koristiti kao deo strategije u borbi protiv alergijskog dermatitisa izazvanog buvama. Preparat deluje na takav način da krpelji i buve moraju biti vezani za domaćina (psa) kako bi bili izloženi delovanju aktivne supstance.

Tablete proizvođač prodaje prilagođene različitim telesnim težinama (2-4 kg telesne težine, 4-10 kg telesne težine, 10-25 kg telesne težine, 25-50 kg telesne težine) i proporcionalno prilagođene koncentraciji aktivne supstanca u njima. Za pse preko 50 kg telesne težine potrebno je koristiti kombinacije tableta za žvakanje različitih / istih jačina.

Nekgard tablete se mogu kupiti na recept. To znači da je vlasnik dužan da izda recept od svog veterinara (u veterinarskoj stanici ili na klinici).

O cenama, kao i specifičnostima gore pomenutih preparata, možete saznati na adresi vašeg veterinara ili veterinara u apoteci Pet Centers.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs