Aleksandra Todosijevic, DVM


Odgovara:
Aleksandra Todosijević, dr. vet. med.
Pet centar, Autoput za Novi Sad 124 (Zemun Park), Zemun

P: Imam problem s našim ljubimcem, naimerasa je koja bi trebala redovno da se šiša, ali nažalost to je nemoguća misija, jednostavno ne dozvoljava. Bili smo u nekoliko salona, pokušali samo, ali uzalud... U zadnjem salonu su nam rekli da je verojatno doživio neki šok i da se zato boji. Šta da radimo? Hvala na odgovoru. Isabelle

 

O: Psi kao i ljudi mogu da imaju fobije, uzrok njihovoj pojavi često je u izostanku rane socijalizacije ili negativnom iskustvu u prošlosti.

Da bismo pomogli našim ljubimcima u prevladavanju straha i tegobe možemo koristiti dodatke prehrani u tabletama, kapsulama, pasti, ili oralnoj upotrbi na biljnoj bazi.

Adaptil ogrlica za pse sadrži delotvorne feromone identične sastavom prirodnim feromonima kod kuja dojilja, koji dovode do emocionalne stabilizacije i umirenja. Može se dugoročno koristiti, zdravstveno je potvrđena njena delotvornost. Acepromazin je lek za sedaciju koji mora odobriti veterinar, koristi se kada je nužno umiriti psa da bi se obavila pretraga, priprema za anesteziju.

 

OZNAKE: