Povratak

Veličina kaveza za afričkog patuljastog ježa

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ana_jovanovic2a


Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

 

P: Imala sam vevericu sedam godina, nažalost pre dva meseca je uginula. Nisam bila spremna odmah da uzmem drugog kućnog ljubimca, ali volela bih opet da brinem o nekoj maloj životinji i odlučila sam se da uzmem afričkog patuljastog ježa, trebalo bi uskoro da ga nabavim i zanima me da li bih mogla da ga držim u kavezu u kome sam držala moju vevericu? To je srednje visine kavez ni prenizak ni previsok donji deo je od stakla prostran je i veliki. Kod Vas u tekstu sam pročitala da jezevi vole da se penju i da imaju puno mesta pa sam pomislila da bi mogao da mu odgovara taj kavez ali nisam sigurna. Imam takođe i srednje veličine terarijum jer smo imali i kornjačicu i kavez za papagaje u kome sam prvih par dana držala vevericu dok nisam nabavila veci. Volela bih da spremim ježu prostor na vreme i obezbedim sve što je potrebno dok ne stigne pa ako bi mogli da me posavetujete. Hvala unapred. S poštovanjem, Isidora.


O: Veličina kaveza za patuljastog ježa svakako ne bi smela biti premala jer su ipak životinjice koje se u svoje aktivno vreme mnogo kreću. Vole da se ukopaju u kavez, pa bi trebalo da bude primerene dubine. Stoga, preporučila bih Vam veličinu kaveza od 80x48x42 cm.

Ukoliko imate mogućnosti da u kavez postavite nekoliko nivoa do kojih će se jež bezbedno popeti, preporučljivo je svakako, jer svaka aktivnost više je uvek dobrodošla kućnim ljubimcima.

Ako su Vam kavezi koje imate ipak neodgovarajući, možete pogledati našu ponudu kaveza.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs