Povratak

FORESTO® (Bayer) Ogrlica za mačke i pse, protiv buva i krpelja

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Ana Jovanovic, DVM


Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Imam mačka starog godinu dana i napadaju ga krpelji. Kupila sam mu ogrlicu na biljnoj bazi i ispod ogrlice sam našla 3 krpelja. Mene zanima da li bi se isplatilo kupiti Foresto ogrlicu, da mu tako ne nađem krpelje ispod ogrlice. Želim da ga naravno zaštitim i od buva jer se mačak druži s macama skitnicama i plasim se da ne dobije buve. I koliko ta ogrlica košta? Hvala. Ana

O: Foresto (Bayer) do 8 kg je antiparazitska kragna namenjen mačkama i manjim psima telesne težine do 8 kg. U svom sastavu poseduje određene koncentracije imidakloprida, flumetrina i pomoćnih supstanci koje pravilnom primenom osiguravaju visoki stepen zaštite ljubimca kroz duži vremenski period (7-8 meseci). Učinkovitost ovog preparata se ogleda u suzbijanju i sprečavanju zaraze mačaka i pasa buvama i krpeljima tokom 7-8 meseci, pomoć u suzbijanju i lečenju alergijskog dermatitisa uzrokovanog ugrizima buva... Naime, nalaze se aktivne supstance uklopljene u polimernu matricu ogrlice. Niske doze aktivnih supstanci se oslobađaju iz matrice i prenose od okovratnika do lipidnog sloja kože i kose, raspoređujući se po celom telu i stvarajući odgovarajuću zaštitu kroz određeni vremenski period.

 

Dimenzija ove ogrlice su 38 cm. Primenjuje se na način da se ogrlica postavi na samog ljubimca koji istu kontinuirano nošenje narednih 7-8 meseci.

 

Ovde je bitno napomenuti da danas, na svetskom tržištu, ne postoji preparat koji čini 100% zaštitu kod ljubimaca protiv vanjskih parazita. Takođe, bitno je napomenuti da samo pravilnom primenom svaki pojedinačni preparat, ciklične promene istog preparata prema uputstvima proizvođača, mogu osigurati i održati ovaj visoki nivo zaštite, koji u određenim slučajevima može biti i do 98% efikasnosti. Zbog toga, bez obzira na to koji preparat koristite ili se za njega odlučite, neophodno je svakodnevno kontrolisati svog ljubimca, ukloniti sve spoljne parazite i po potrebi delovati na druge načine - njihovo uništavanje u svemiru, kombinacija sa drugim preparatima (npr. Proizvodi istog proizvođača), biljni preparati.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs