Povratak

TYRA X preprat

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Nikola Misic, DVM


Odgovara:
Nikola Mišić, dr. vet. med.
Pet centar, Senatandrejski put 11 (BIG), Novi Sad

P: Interesuje me za mog mačka koji je star godinu i dva meseca i svakog meseca redovno tretiran ampulama protiv buva...A one su se odjednom i pojavile u kući ...Inače mačak je stalno unutra..Ne puštamo ga u dvoriste...zbog drugih komšijskih mačaka...Uzeli smo kod vas u Pet shopu opet anpulu Fyprist combo..Stavili mu..I zatim i kupili i isprskali nameštaj i tepihe i parket sprejom Tyrax...A videla sam u ponudi da imate jos jedan biljni sprej malo vece pakovanje 200 ml..biljni ...Čini mi se Herba max? Ali on piše na upustvu...ima miris? I mora se zaštititi čovek kada prska..oči..nos? Pa da li je onda na neki način toksičan po ljude i mačke? I da li da ga uzmem i njega...i sl nedelje sve isprskam?Ustvari...Koji je delotvorniji?

 

O: U pravu ste, Tyra X ne smrdi, permutovali smo ga Neostomosanom koji se nalazi u ponudi naših apoteka. On ima intezivan miris, a ne Tyra X. Izvinjavamo se na ovoj grešci, ali vi ste samouvereni i ne date se zbuniti.

 

Herba Max se ne koristi kod uništavanja buva, već imasamo repelentno dejsto na ljubimce (u slučaju dresure kod nužde – tj. odbija štene da vrši nuždu na određenom mestu, kod mačaka npr. možete poprskati biljku na kojoj urinira kako biste je odvratili od ove navike).

 

Ovo je pre svega naša greška, proizvod se našao na pogrešnom delu našeg sajta i mi se zbog ovog izvinjavamo. Uskoro ćemo ga premestiti na delu sajta koje mu odgovara, kako više ne bi zbunjivao naše kupce.

 

Za tretiranje prostorija pored TyraX spreja u ponudi apoteka Pet centra imate Neostomosan i Ektanon sprej koji se koriste za uništavanje buva u okolini, i spoljnoj sredini, tj. dvorištu.

 

Što se tiče TYRA-X1 spreja on je neotrovan za ljude i toplokrvne životinje, bez mirisa je i ne ostavlja fleke. Ekološki proizvod. I pored njegove bezbednosti, preporučujem da i Vi i ljubimac sačekate 2-3 sata da se osuši prostor koji ste prskali pa da ga onda koristite.

 

Potrebno je da pratite razvojni ciklus buve i da tokom 20 dana prskate stan na svakih pet dana i to nultog, petog, desetog, petnaestog i dvadesetog dana.
Za tretiranje prostorija pored TyraX spreja u ponudi apoteka Pet centra imate Neostomosan i Ektanon sprej koji se koriste za uništavanje buva u okolini, i spoljnoj sredini, tj. dvorištu. Ukoliko planirate da prskate i dvorište, proizvode koristite samo kada je suvo vreme napolju, tj. ukoliko znate da neće padati kiša i ukoliko je dvorište suvo od prethodnih padavina.

 

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs