Odgovara:
Aleksandra Todosijević, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Treba mi pomoć oko ishrane i čuvanja škorpije u stanu. Šta jede i koliko često? Da li pije vodu? Koliki joj prostor treba za život,  itd. Nadam se da će te mi pomoći, unapred hvala! Srdjan

O: Što se tiče terarijuma ne preporučuje se držanje više jedinki u jednom terarijumu. Dimenzije bi trebalo da budu minimum d 40cm x š 20cm x v 30cm. Podloga je tresetna bez hemijskih dodataka, najmanje 10 cm dubine , kora drveta i kamen su sastavni deo terarijuma. Mužjaci  ne moraju biti duboko ukopani pa će se zadovoljiti sa jazbinom neposredno ispod kamena ili drveta.

Za razliku od mužjaka, ženka voli da je dobro ukopana. Dnevna temperatura je  oko 25 - 30 stepeni C, dok noću pada na 20 - 22 °C. Temperatura bi trebalo da je  konstantna tokom cele godine. 

Od jako visokih  temperatura škorpija se brani ukopavanjem pa iz tog razloga, grejač  se postavlja na zadnju stranicu terarijuma.

Vlažnost vazduha je 80 - 90%, treba povremeno prskati podlogu kako bi se obezbedio vlažan površinski sloj. Visoka vlaga im pogoduje.

Što se tiče konzumacije vode, mlade jedinke piju sa treseta, dok odraslim jedinkama bi trebalo obezbediti veliku posudu sa vodom za piće kako bi cela skorpija mogla stati u nju. U posudi bi trebalo da se nalazi kamen kako bi joj bilo omogućeno da sama iz posude izađe.

Što se tiče ishrane u kućnim uslovima držanja  osnovna ishrana su insekti koje sami proizvodimo, kao što su tenebrija, fobasi, dubia, ateralisi...

Toksičnost  spada u umereno toksične, ubod je sličan ubodu pčele. Na ubod je moguća alergijska reakcija.