Povratak

Preparati za regenerisanje i rast perja

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Mirjana Pejcic, DVM


Odgovara:
Mirjana Pejčić, dr. vet. med.
Pet centar, Patrijarha Dimitrija 14 (Capitol Park), Beograd - Rakovica

P: Interesuje me da li imate u ponudi neke vitamite koji pomažu rastu perja kod papagaja i regenerišu perije? Imam par (mužjaka i ženku) malih aleksandara i kod mužjaka nazad na glavi, od potiljka do vrata se očerupalo perije i ne raste uopšte, dok je napred sve normalno. Prvo sam mislio da je to zbog mitarenja ali već nekoliko meseci mu ništa ne raste. Nazad su samo one bele dlačice koje prve narastu dok su male ptice i tako stoji već nekoliko meseci. Inače sa njim je sve u redu, čuje se, jede normalno hranu, voće i povrće, leti po kavezu, itd..., samo što mu nazad na glavi fali perije. Bitno mi je samo da vitamini ne utiču štetno na ženku da ih ne moram razdvajati, jer ženka je dobra, ima svo perije. S poštovanjem, Željko
O: Iz ponude Pet centra, preporučujem neki od sledećih vitaminsko - mineralnih preparata:

- Aminovitamin - rastvor za peroralnu primenu koji predstavlja pravilnu kombinaciju vitamina i aminokiselina i koristi se kada je potrebno korigovati vitaminski disbalans ili povećati odbrambene sposobnosti organizma.
- Omni vit - sredstvo koje poboljšava kondiciju ptica sadrži 14 vitamina i aminokiseline.
- Muta vit - sredstvo koje se koristi za poboljšanje izgleda perja, uz vitamine i aminokiseline ima povećanu količinu biotina.
- Anima Strath sirup, koji sadrži optimalnu koncentraciju vitamina, minerala i aminokiselina.

Primena svakog od ovih preparata (prema priloženom uputstvu), ne izaziva bilo kakve štetne efekte, već naprotiv, pozitivno utiče kako na opštu otpornost jedinke, tako i na kvalitet i rast perja ptica, pa ga mogu koristiti sve jedinke, bez obzira da li je u pitanju trenutni problem ili ne.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs