Povratak

Produženo spavanje tigrice tokom dana

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Odgovara:
Bojana Vučetić Čovilo, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Imam papagaja nimfu 2 meseca. Preko dana često drema pa me interesuje da li je to normalna pojava i zbog čega se dešava s obzirom da nije tako po čitav dan već samo u naletima, inače je aktivna? Drugih promena nema. Srdačan Pozdrav! Jovana

O: Papagaji tigrice spavaju noću, ali se isto tako vrlo često tokom dana odmaraju ili dremaju. Pri tome stoje na prečkicama, ponekad stoje na jednoj nozi, često okrenu glavu prema krilu ili jednostavno zatvore oči. Perje im pri tom može biti blago nakostrešeno.

Predostavljam da je Vaša ptičica skoro došla u Vaš dom i samim tim promenila okolinu, za tako mladu pticu dan je pun novih doživljaja i svakako joj je potreban odmor. Pticu tokom prvih nekoliko dana nemojte puštati iz kaveza kako se ne bi dodatno iscrpljivala ili uplašila nepoznatih zvukova u prostoru (zvono na ulaznim vratima, zvono telefona, uobičajeni zvukovi u stanu i sl.).

Ukoliko primetite još neke promene na ptici ili ona ostane mirna i bezvoljna, svakako kontaktirajte veterinarsku ambulantu opremljenu za pregled i lečenje ptica kako bi joj pružili potrebnu pomoć.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs