ana_jovanovic2a


Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

 

B: Kako da zabavim tigrice kad su napolju? Kako da napravim igralište? Kako da tretiram grane da bi bile bezbedne? Unapred hvala, Aleksandar

O: Ukoliko posedujete par tigrica koje su naviknute na prostor u kojem se nalaze, a redovno se puštaju da lete, nije ih potrebno stimulisati dodatno dok su napolju. One su uglavnom van kaveza odlično raspoložene i najveća zanimacija im je slobodan let i istraživanje okoline.

Ukoliko ipak želite da im ponudite nešto novo, možete na njihovo omiljeno mesto staviti igračke namenjene tigricama koje možete pronaći u ponudi Pet centra, koje su sigurne i namenjene isključivo pticama.

S obzirom da su tigrice radoznale po prirodi, a predmete ispituju i grickanjem očekujte da će igračke brzo biti izgrižene. Održavajte higijenu igračaka.

Sto se tiče grana kao stajalica, prirodna grana, različite debljine je uvek najbolji izbor.

Na prvom mestu je bitno izabrati odgovarajuće drvo. U tom smislu je najpogodnije drvo trešnje, višnje, šljive, breskve ili vrbe.

Grane morate pažljivo oprati i obrisati jer su uglavnom zatrovane pesticidima ili izduvnim gasovima, a u poslednje vreme, ne retko i kiselim kišama. Ubranu granu oslobodite pupoljaka, evenutualnih oštrih delova i operite tvrđim sunđerom u toplom vodom. Kada se grana osuši, možete je koristiti.

 

OZNAKE: