Povratak

Canvit Biotin tablete

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Aleksandra Todosijevic, DVM


Odgovara:
Aleksandra Todosijević, dr. vet. med.
Pet centar, Autoput za Novi Sad 124 (Zemun Park), Zemun

P: Malo me je zbunilo vezano za Biotin tablete, piše za telesnu masu ispod 25kg. Imam oštrodlakog nemca, ima sigurno preko 30kg. Da li bi bilo dobro da mu uzmem te tablete ili ipak nešto drugo? Unapred hvala!!!
O: Canvit Biotin je preparat koji predstavlja dopunsku hranu za pse i koristi se za obnovu kože i krzna, za sjajniju dlaku. Sadrži vitamine B kompleksa: biotin tj. vitamin H, koji je poznat i kao vitamin B7, zatim sadrži i vitamine B2 i B3, cink, bakar, i metionin i predstavlja odličnu kombinaciju materija koje pomažu razvoj kože, utiču pozitivno na kvalitet i sjaj krzna, kao i kvalitet keratina u kandžama.

Od proizvoda Canvit Biotin možete naći dve varijante:

- CANVIT BIOTIN prilagođen psima telesne mase do 25 kg; preporučena dnevna količina je 1 tableta na 5 kg telesne mase.
- CANVIT BIOTIN MAXI prilagođen psima telesne mase preko 25 kg; preporučena dnevna količina je 1 tableta na 15 kg telesne mase.

Pošto Vaš pas ima oko 30 kg, više bi mu odgovarao Canvit Biotin Maxi sa dnevnom potrošnjom od 2 tablete, jer biste upotrebom preparata Canvit Biotin imali dnevnu potrošnju od najmanje 6 tableta.

U cilju postizanja pozitivnog efekta preporuka proizvođača je primena preparata u trajanju od najmanje 3 nedelje. Preparate možete ekskluzivno pronaći u apotekama Pet Centra, gde ćete dobiti i adekvatne savete o njihovoj primeni.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs