aleksandra

Odgovara:
Aleksandra Todosijević, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Sutra ću postati vlasnik pit bul terijera starog 2 meseca. Da li mi možete reći kakvu ogrlicu i krevetić da mu uzmem. Čula sam da je najbolji plastični zbog griženja, ali šta onda da stavim u njega. I da li je bolje da mu spremam hranu i kakvu, ili da kupujem gotovu i koju? Hvala, Danijela

O: Što se tiče opreme za Vašeg psa, slažem se da u početku možete koristiti plastične krevete iz praktičnih razloga s obzirom da pas još uvek nema formirane navike. U našem asortimanu postoje razliliti tipovi kreveta i ogrlica i savetujem Vas da nas posetite i da uz našu pomoć odaberete sve što je potrebno za Vašeg ljubimca.

Pravilna, uravnotežena ishrana je osnovni preduslov dobrog zdravstvenog stanja Vašeg ljubimca. To je hrana koja sadrži sve neophodne minerale, vitamine, lako svarljive ugljene hidrate, visoko kvalitetne masti. Ono što superpremijum hrane čini najkvalitetnijom je visoka biološka vrednost proteina (odličan aminokiselinski sastav, visoka svarljivost i iskoristljivost).

Ovu vrstu hrane možete naći u dehidriranom i konzerviranom obliku, a kategorizovana je prema starosti, veličini rase, aktivnosti, fiziološkom stanju (npr. graviditet, laktacija). Superpremijum hrane u svom programu sadrže i medicinski program ishrane za različite indikacije (dijabetes, srčane bolesti, bolesti lokomotornog aparata...).

Premium hrana je takođe kvalitetna hrana i takođe obezbeđuje većinu potreba životinje ali ishrana hranom ovog kvaliteta podrazumeva povremeno dodavanje vitamina i minerala.


Preporučujem Vam da pasa hranite hranom Rustikan koja po svom kvalitetu pripada superpremijum hranama a odlikuje je i visok kvalitet proteina mesa, zatim sadrži prirodan izvor energije i vlakana, a ne sadrži gluten. U našoj ponudi možete pronaći i druge hrane superpremijum kvaliteta poput Brit Care, Royal Canin, Trainer, Alleva i dr…

 

 

OZNAKE: