Povratak

Ishrana psa Pedigree hranom

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Milan Milanovic v3

Odgovara:
Milan Milanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Sentandrejski put 11, Novi Sad

P: Imam štene maltezera ima 1,5 meseci, jede junior pedigree hranu 25g dnevno, da li bi mogla pored toga da ima neku dohranu ili nesta?  Hvala unapred, Dajana


O: Savremena ishrana pasa podrazumeva upotrebu kompletnih, gotovih industrijskih hrana proizvedenih u strogo kontrolisanim uslovima i od kvalitetnih sirovina i kao takve ove su hrane zdravstveno i nutritivno bezbedne.


Proizvode se kao dehidrirane granule i vlažne hrane različitog kvaliteta. Hrane najvišeg kvaliteta-superpremijum i premijum su optimalno izbalansirane za različite metaboličke statuse životinja: za mlade životinje, skotne kuje, kuje koje doje, starije životinje a kada se govori o granuliranoj hrani postoji i prilagođenost oblikom, veličinom, punjenošću granule svakoj od ovih kategorija. Ne sadrže dodatne aditive, a proizvode se i posebne medicinske hrane koje se koriste kao podrška organizma u toku različitih oboljenja.

Superpremijum hrane za pse  su gotove hrane i svojim sastavom kompletno zadovoljavaju dnevne potrebe pasa i mačaka, a količine hrane koje pas i mačka treba dnevno da unose naznačeno je na svakom originalnom pakovanju.


U ponudi Pet centra možete pronaći veliki broj proizvođaca kvalitetnih hrana kao što Brit care, Alleva, Proplan, Royal Canin i druge. Uvek je preporuka hraniti pse koji rastu i razvijaju se nekom od ovih granula jer kompletno zadovoljavaju potrebe psa.
 
Pedigree hrana za pse je u nešto nižoj kategoriji hrane označenoj kao kvalitetna komercijalna hrana koja sadrži značajno nižu količinu sirovina animalnog porekla i drugih hranljivih sastojaka i kao takva je nešto niže biološke vrednosti, odnosno potrebna je veća količina granula u odnosu na superpremijum hrane da bi pas zadovoljio svoje dnevne potrebe i uz nju u ishranu Vašeg psa trebalo bi uključiti neki vitaminsko mineralni dodatak.
 
Savetujem  Vam da se oko ishrane psa posavetujete i sa Vašim veterinarom ukoliko imate nekih pitanja.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs