Milan Milanovic v3

Odgovara:
Milan Milanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Sentandrejski put 11, Novi Sad

P: Imam par pitanja vezanih za ishranu haskija. Imam haskija starog 3 meseca i u poslednje vreme primetio sam  da pas sve manje jede. Koristi Brit superpremium hranu za štence. Da li bi  mogli da mi date par saveta oko ishrane i da mi preporučite mozda neku drugu vrstu hrane za štence.  Pozdrav, Dragan

O: Period rasta je najosetljivi period u životu psa. Dok organizam raste i razvija se, neophodno mu je putem hrane obezbediti sve materije koje su mu neophodne kako bi se pravilno razvio. Manjak materija neophodnih za rast, kao i njihov višak, mogu biti štetni, tako da je neophodno optimalno izbalansirati obrok. Gotove dehidrirane i konzervirane hrane superpremijum kvaliteta su već pripremljene tako da samo njihovo korišćenje uz dodatak vode može biti dovoljno. Česta je pojava da psi u toj dobi slabije jedu, ali ako je pas normalno aktivan i raspoložen, znači da mu je to dovoljno. Nepravilno izbalansirana hrana može biti uzrok mnogih poremećaja: rahitis, nepravilni stavovi, digestivni poremećaji, pad imuniteta, bihejvioralni poremećaji, gojaznost, nedovoljna uhranjenost, anemija, problemi sa kožom i dlakom, endokrini poremećaji, itd...

Nedostatak/višak bilo kojeg elementa može dovesti do poremećaja u rastu. Ovi elementi se najvećim delom unose putem hrane, a ukoliko hrana nije optimalno izbalansirana, neohodno ih je dodavati putem vitaminsko-mineralnih preparata.

Najbolji izbor za Vaše štene je superpremium ili premium hrana, jer ta hrana sadrži sve potrebne hranljive materije pravilno izbalansirane, a neophodne za rast i razvoj skeleta i mišića. Ishrana psa najkvalitetnijim hranama obezbeđuje mu harmoničan rast i razvoj. Ova hrana sadrži i optimalan odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje utiču na kvalitet kože i dlake. Sve hranljive materije, minerali i vitamini su pravilno izbalansirani i u optimalnim količinama tako da ukoliko hranite psa ovom hranom nije potrebno dodavati vitamine i minerale.

 

Važno je napomenuti da je najbolji izbor za Vašeg psa kupovina hrane u originalnom pakovanju jer samo tada možete biti sigurni u njen kvalitet, higijensku ispravnost, sačuvane hranljive sastojke u optimalnim količinama, kao i u zagarantovani rok upotrebe datog proizvoda.

 

Brit Care hrana je superpremijum kvaliteta, hrana koja je kompletna i uz nju nije potrebno ništa dodavati ishrani. Pas se hrani po proizvođačkim tablicama za dnevni unos hrane i na taj način su obezbeđene dnevne potrebe u svim hranljivim materijama, za pse kod kojih se očekuje težina odraslih pasa do 25kg telesne mase koristi se Brit Care Puppy do 12 meseci starosti, a za pse gde je očekivana težina odraslog psa preko 25kg telesne mase od trećeg meseca koristi se Brit Care Large Breed.

 

 

OZNAKE: