Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

 

P: Imam štene Američkog Staford terijera starosti 2.5 meseca,  težine oko 5 kg. Koristim Brit Care hranu i mislio sam da mu pojačam kalcijum, pa sam uzeo Pet - Phos canin tablete. Problem je što sam naišao na različite informacije o upotrebi. Lokalni veterinar me je posavetovao da mu dajem 1 tabletu na 10 kg telesne težine, što bi značilo da bi išlo pola tablete na njegovu težinu jer on ima 5 kg. Međutim, na uputstvu na kutiji sam našao da se daju 2 tablete na 5kg telesne težine. Tako da sam sad u nedoumici kako da mu dajem pošto se preporuke bitno razlikuju?
Pozdravljam Vas i zahvaljujem se unapred na odgovoru, Marko

O: Brit care hrana spada u kategoriju superpremijum hrana.

Superpremijum hrane su pravilno izbalansirane, tako da ukoliko psa (koji je zdrav), hranite prema uputstvu koje je navedeno na poleđini pakovanja, nemate preke potrebe dodavati bilo kakve dodatne suplemente (minerale, vitamine) u ishranu. U određenim situacijama prekomerno unošenje određenih materija može dovesti do disbalansa u ishrani, što opet utiče na pravilan razvoj psa.

Ukoliko ste međutim odlučili da u ishrani kao dodatak koristite Pet-Phos tablete, naša preporuka je da se pridržavate propisanog uputstva koje je naveo proizvođač.

Prema tom uputstvu propisane doze su:

- odraslim psima se svakoga meseca daje 1 tableta na 10 kg telesne mase.
- za štence i kuje u laktaciji, ukoliko se hrane suvom granuliranom hranom, svakog meseca daju se 2 tablete na 5 kg telesne mase.
- za skotne kuje, ukoliko se hrane suvom granuliranom hranom, svakog meseca daje se 1 tableta ili 2 tablete na 7 kg telesne mase.

OZNAKE: