Povratak

Hrana za velike rase

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Aleksandra Todosijević, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Imam pit bulla i davao sam mu Brit granule za sve rase. On ima 6 meseci i dvadeset kila. Da li da mu dajem Brit za velike rase ili da ostanem na Brit za sve rase? Aleksa

O: Uzimajući u obzir da Vaš pas već sa šest meseci ima dvadeset kila može se sa sigurnošću reći da pripada kategoriji velikih rasa pasa, pa bi ishrana trebalo da bude bazirana na formuli za velike rase. Krupne rase pasa završavaju telesni rast sa 15 meseci, tako da do tog uzrasta je neophodno hraniti ih hranom za štenad velikih rasa.

Ta hrana, za razliku od hrana namenjenih za male i/ili srednje pse, sadrži hondroitin i glukozamin, materije koje utiču na bolji kvalitet zglobnih hrskavica i na taj način štite lokomotorni sistem Vašeg šteneta još od najranijeg uzrasta. Glukozamin i hondroitin deluju na strukturu vezivnog tkiva (tetive, ligamenti, zglobna hrskavica, diskovi).

Ukoliko je na hrani za pse naglašeno da se odnosi za sve rase to podrazumeva da nije pogrešno hraniti i pse velikih rasa, ali ukoliko Vaš pas pripada skupini velikih rasa bolji je izbor koristiti hranu za tzv. "large breed" - velike rase. U okviru  Brit hrane postoji hipoalergenska linija Brit Care koja spada u hrane superpremijum kvaliteta.

Da biste omogućili organizmu da pravilno dovrši svoj rast i da bi se ispoljio celokupan genetski potencijal po pitanju njegovog eksterijera, preporučujem Vam da iz programa Brit koristite hranu Brit Care, super premijum kvaliteta, koja je namenjena štencima velikih rasa.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs