Odgovara:
Aleksandra Todosijević, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P:  Trebalo bi da dobijem  zlatnog retrivera pa me zanima da li oni smeju da jedu istu hranu kao i čovek, koju vrstu i da ili zahtevaju markirane proizvode?
Hvala unapred, Maja

O: Pravilna ishrana psa  je vrlo važan faktor za rast i razvoj. Pas može jesti i ,,hranu za ljude'' ali je time izložen rizicima koji mogu dovesti do posledica neadekvatne ishrane. Preporučila bih Vam ishranu gotovim hranama zato što su vrhunskog kvaliteta i obezbeđuju psu sve neophodne sastojke, koji su pravilno izbalansirani. Drugi važan razlog je to što pas naviknut na kuvanu hranu može kasnije odbijati granule.

To nije dobro zato što bi u tom slučaju bili onemogućeni za neki eventualni medicinski tretman tokom života koji je u vidu granulirane hrane. Treći razlog je taj što gotova hrana super premijum kvaliteta  štedi Vaše vreme a i novac za eventualne tretmane bolesti koje su moguće usled neadekvatne ishrane. 

Hrane super premium kvaliteta sadrže sve potrebne hranljive materije, pravilno izbalansirane, a neophodne da zadovolje potrebe Vašeg psa u prvim mesecima njegovog života odnosno u periodu intenzivnog rasta, kao i tokom života. To je potpuna ishrana koja ne sadrži ni višak ni manjak hranljivih sastojaka, čime izbegavate mogući nastanak zdravstvenih problema.
Gotove hrane obezbeđuju pravilan odnos proteina, masti, ugljenih hidrata, kalcijuma, fosfora, minerala, vitamina i aminokiselina što je vrlo teško postići ako sami sastavljate obrok. Čitavi timovi stručnjaka - nutricionista to su uradili umesto Vas. 

OZNAKE: