Odgovara:
Mirjana Pejčić, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

 

P: Da li je kuvana hrana dobra za stare pse?
Hvala unapred, Nina

O: U kategoriju starijih pasa svrstavaju se psi sa navršenih 7 godina života, kada se i menjaju njihove potrebe za hranljivim materijama, pa je i ishranu neophodno prilagoditi njihovim potrebama. Neophodno je pravilno izbalansirati nivo vitamina, minerala, proteina i masti što je u slučaju kada Vi sami sastavljate i spramate obrok za psa vrlo teško, ako ne i nemoguće. Zbog toga je najbolje da Vašeg psa hranite dehidriranom hranom koja je posebno prilagođena njegovim godinama.

Hrana koja je prilagođena potrebama starijih pasa sadrži manju količinu masti i kalorija i pomaže u održavanju idalne telesne težine tj. ne postoji bojazan da će doći do pojave gojaznosti kod Vašeg psa, koja kod starijih pasa može posledično dovesti do niza drugih poremećaja.

Ova hrana sadrži i visok procenat omega-3 i omega-6 masnih kiselina koje utiču na zdravlje kože i dlake, kao i glukozamin i hondroitin koji utiču na pravilnu razmenu materija u vezivnom tkivu.

Kod nas u Pet centru postoji veliki izbor visokokvalitetne hrane (premium i superpremium programi: Alleva, Brit, Trainer, Cibau, Hill's, Royal canin, Eukanuba) prilagođene potrebama starijih pasa, koja pored pravilno izbalansiranog odnosa hranljivih materija sadrži i materije koje jačaju imunološki sistem i pomažu u odbrani organizma.

Takođe treba napomenuti da kupujete isključivo hranu u originalnom pakovanju jer jedino na taj način možete biti sigurni u njen kvalitet, higijensku ispravnost i sačuvane hranjive sastojke.

OZNAKE: