Marija Tetkic v3

Odgovara:
Marija Tetkić, dr. vet. med.,
Pet centar, Sentandrejski put 11, Novi Sad

P: Kupila sam hrčka pre 7 dana, i primetila sam da u krznu ima nešto kao buve. Veterinar mi je preporučio da mu uzmem Advantage protiv buva. Na delu gde sam mu stavila tu tečnost, krzno je takoreći mokro. Zanima me da li će se krzno vratiti u normalnu kada se to osuši i da li može biti štetno ukoliko on dotakne? Hvala unapred. Aleksandra

O: Advantage je spot on rastvor koji se koristi kod mačaka i kunića u borbi protiv buva, njihovih odraslih i larvenih oblika. Koristi se nanošenjem rastvora direktno na kožu između lopatica, mesto koje životinja ne može da liže.

Potrebno je 24-48h za njegovo upijanje i prenošenje po čitavoj površini kože, odnosno za dostizanje maksimalnog efekta. To je otprilike i period koji je potreban da se osuši mesto aplikacije. Dužina zaštite traje 3-4 nedelje.

Ukoliko životinja slučajno i dohvati mesto aplikacije nosači aktivnih supstanci mogu kod životinja da izazovu pojačano balavljenje koja obično prolazi nakon kraćeg vremena.

Od sprejeva koje možete da koristite kod hrčaka i ostalih životinja, koji je bezbedan i netoksičan, a možete ga pronaći u Pet centru je Tyra-x sprej.