ana_jovanovic2a

Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd 

P: Imam persijskog himalajskog mačora starog 1.5 god. Pre 2 meseca se razboleo od Eozinofilnog granuloma. Dali smo krv na anlizu i tako smo potvrdili dijagnozu. Od tada pio je bromazepan, dekstametazon i primao antibiotike. Bolest se malo povuče pa opet se vrati na staro. Dajem mu i Calo-pet pastu, jede samo kvalitetne bobice ali sporo napredujemo... usne su mu često krvave i onda neće nikako da jede... mnogo sam tužna jer ne znam kako da mu pomognem da što pre prebrodi to. Nadam se da imate neki savet za mene. Hvala puno i veliki pozdrav za vas.

Marija

O:Najčešće mesto za pojavu ovog tipa reakcije jeste koža i sluzokoža (moguća i pojava ulcera na gornjoj usni mačke). Najčešće se pojavljuje kod alergijskih reakcija, ali i kod nekih malignih oboljenja. U održavanju imunološkog sastava na optimalnom nivou veoma je važna i ishrana, koja ne samo da mora da zadovolji sve potrebe organizma sa nutricionističkog aspekta, nego i sve druge elemente važne za normalan život.

Savetujem neke od hrana iz superpremium programa (npr. Brit Care) koji predstavljaju optimalan izvor svih nutrijenata, pa tako i minerala i vitamina. Feli Immun tablete služe za jačanje prirodnog imuniteta mačke. Naročito se preporučuje starijim mačkama i mačkama koje su pod fizičkim i psihičkim stresom ili u periodu oporavka kada reakcije imunog sistema nisu snažne kao inače.

Ove tablete sadrže B 1,3/1,6 glukane sa pozitivnim delovanjem na bela krvana zrnca. Ovi glukani nalaze se u prirodi u ekstraktima nekih gljiva koje imaju pozitivno dejstvo pri oporavku od tumora, kao i mnogih infekcija i drugih oboljenja. Stimulisanje sopstvenog imuniteta od strane glukana je moguće zahvaljujući činjenici da bela krvna zrnca imaju receptore koji prepoznaju i vežu za sebe glukane, što pokreće materije koje podstiču imunu reakciju celog organizma. Velika količina vitamina C koju sadrži ovaj preparat, je od velikog značaja za održavanje funkcije leukocita i regulaciju delovanja stresa na organizam. Preparat sadrži i pivski kvasac koji pozitivno utiče na imunitet i esencijalne aminokiseline koje pomažu metabolizam belančevina, što ima važnu ulogu u optimalnom delovanju imuniteta.

Doziranje Feli immun tableta je vrlo jednostavno. Za odraslu mačku tešku otprilike 5 kg potrebno je dati 3 - 4 tablete tokom dana kao poslasticu. Tretman bi trebao da traje bar 4 - 6 nedelja. Feli immun je potpuno prirodan proizvod.

OZNAKE: