Povratak

Kozice, meduze i rečne školjke/Život u kugli

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Odgovara:
Milica Đedović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Zanima me da li prodajete neke vrste račića, kozica ili meduza kao i da li prodajete rečne školjke za akvarijume? Takođe, da li se mogu držati u kuglama, odnosno da li su im potrebni nekakvi filteri ili mogu da se uzmu neke vrste akvatičnih biljaka koje bi obogaćivale vodu kiseonikom? Hvala unapred, Kendija
O: Kozice, meduze i rečne školjke nažalost ne držimo u našim prodavnicama, niti bih znala da Vam kažem gde biste mogli da ih nabavite.

Ukoliko negde nađete rečne školjke možete ih držati u kugli jer je ona neka vrsta prirodnog filtera.

Jedine vrste riba koje možete držati u kugli (bez filtera) su dvodihalice tj. samo borac ili japanka. Koi šaran ili makropodus su isto dvodihalice ali za njih su Vam potrebne ili fontana ili jezerce jer oni ne mogu stati u kuglu.

Više o držanju ribica u kugli pisali smo u tekstovima Ribice pogodne za život u kugli i negativne posledice života u njoj i Karakteristike i negativne posledice života u kugli zlatne ribice.

Manje zahtevno akvarijumsko bilje koje ne zahteva neke posebne uslove i koje japanke ne napadaju i ne jedu, bar dok ne dok ne dostignu punu veličinu, su anubiusi, nane i barteri. Njih možete stavite u kuglu ali pošto se one ne stavljaju u podlogu, moraju da se vežu za neki kamen, panj ili ukras.