Povratak

Sera Nitrivec Biostarter ili Sera Filter Biostart

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Marija Tetkic v3

Odgovara:
Marija Tetkić, dr. vet. med.,
Pet centar, Sentandrejski put 11, Novi Sad

P: Zanima me da li je Sera bio nitrivec jednako delotvoran i sam bez Sera filter biostart. Naime na nitivecu piše da sadrži bakterije koje razgrađuju amonijak i nitrite, ali s "druge strane" piše da je za razvoj bakterija. Mene zanima da li moram obavezno s nitrivecom staviti i sera filter biostart ili ne. Danas sam uredio novi akvarijum stavio sam sera aquatan zatim nitrivec, a sad ne znam hoće li mojim zlatnim ribicama biti to dovoljno. Molim vas da mi odgovorite, S poštovanjem, Zoran


O: Sera Nitrivec Biostarter je preparat na bazi bakterija, za snižavanje amonijaka i nitrata u slatkovodnim i morskim akvarijumima. Bio Nitrivec preparat se koristi prilikom formiranja novog akvarijuma, zbog bržeg razvoja "dobrih" bakterija.

Ukoliko koristite Bio nitrivec pri formiranju akvarijuma, poželjno je ostaviti akvarijum da se ciklira bar 24 časa.


Sera Filter Biostart predstavlja koncentrat aktivnih mikroorganizama i enzima koji sprečavaju taloženje otpada u akvarijumu i filteru, olakšava čišćenje i čini vodu čistom.

Takođe postoji i Sera Aquatan, preparat koji trenutno prilagođava vodu iz slavine potrebama ribe u slatkovodnim i morskim akvarijumima. pH je neutralan. Uklanja hlor, vezuje teške metale, sadrži jod, magnezijum, vitamin B.


Aquatan se koristi prilikom promene vode u akvarijumu, u slučaju kada se koristi voda direktno iz slavine.

Ukoliko ste vec u vodu stavili Aquatan i Nitrivec preparate nema potrebe za Filter Biostartom.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.rs